Zoals jullie misschien weten, heeft STOER een broer: GOAL! Dat magazine gaat over onze lievelingssport: voetbal. Elk jaar organiseert GOAL! een voetbalveiling voor een goed doel en jij kunt daar aan meedoen. Niet door geld te geven (hoewel dat ook mag), maar gewoon door een VOETBALSHIRT naar school te dragen en daar een foto van te nemen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

voetbalshirtvrijdag 2019

Zo werkt het

Morgen, op vrijdag 10 mei, organiseren GOAL! en FC Afkicken de 3e editie van #voetbalshirtvrijdag. Het eenvoudige doel: zo veel mogelijk kinderen en volwassenen in voetbalshirt naar school en werk krijgen. Voor de lol, maar zeker ook voor een goed doel. We hopen geld in te zamelen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Als jullie in voetbalshirt naar school gaan en daar een foto van maken die je op social media zet, weet iedereen door de hashtag #voetbalshirtvrijdag dat er een mooie actie wordt georganiseerd.

De eenvoudige vraag is: doen jullie mee? Simpeler kan het niet:

  • Trek een voetbalshirt aan naar school (of voor je ouders: naar het werk).
  • Maak een foto (van jezelf of met de gehele afdeling) en plaats een foto op social media Instagram, Facebook, Twitter). Plaats daarbij de hashtag #voetbalshirtvrijdag

Je kunt natuurlijk ook meteen een donatie doen op de actiesite.

 

De veiling

Veel Nederlandse voetbalclubs hebben speciale spullen aan GOAL! gegeven waar je op kunt bieden. Ook dat geld gaat naar het goede doel. Wat dacht je van een Ajax short met handtekeningen? Of die van Utrecht? Een PSV wedstrijd beleven van de perstribune? Een schilderij van Robin van Persie met handtekening? Bekijk alle items hier.

Wij zouden het geweldig vinden wanneer #voetbalshirtvrijdag ook in Nederland groot wordt en we jaarlijks een ander goed doel kunnen steunen.

We zien de feestelijk foto’s graag binnenkomen!