Misschien heb je het al gehoord, maar vannacht is bij de belangrijke Oscar uitreikingen in Amerika de film Spider-Man into the Spider-verse bekroond als Beste Animatiefilm van 2018. Wij zijn het daar helemaal mee eens! In de STOER van april geven we daarom ook de film weg op dvd en blu-ray. Maar voor nu: 11 dingen die je nog niet van deze Marvel-held wist.

 

 

Er zijn nog veel meer Spider-Man-helden!

In de film Spider-Man into the Spider-verse draait het om de jonge tiener Miles Morales. Hij woont in New York en ziet elke dag hoe Spider-Man over de straten slingert en de boeven oppakt. Op een dag wordt hij door een mysterieuze spin gebeten en heeft hij opeens ook superkrachten. Tegelijkertijd gebeurt er iets vreselijks met Spider-Man en lijkt het erop dat Miles zijn heldenrol moet overnemen. Maar kan hij dat wel? En hoe komt het dat er opeens allemaal andere Spider-Man helden voor zijn deur staan?

Spider-Man into the Spider-verse is een fantastische film vol verrassingen en actie. Vooral de animatie valt op: zoiets moois heb je nog nooit gezien. Houd de STOER van 23 april dus in de gaten. Dan kun je de film winnen en zo vaak bekijken als je wilt!

Spiderman

 

11 dingen die je nog niet van Spider-Man afwist

Spider-Man is een stripheld en in de comics heeft hij al veel meer avonturen beleefd dan in de films. Veel van deze opmerkelijke dingen weten we dan ook van de strips.

 • Peter Parker is Spider-Man. Hij werd ooit gebeten door een radioactieve spin en kreeg zo zijn krachten. Dat is bekend. Maar weet je dat Peter eigenlijk voluit Peter Ben Parker heet? Juist, Ben is de naam van de oom die hem heeft opgevoed.
 • Spider-Man is bedacht door Stan Lee. Maar bijna had hij van hem geen spinnenman, maar een vlieg-man gemaakt. “Fly-Man” is er gelukkig nooit gekomen.
 • In de strips is Peter ooit veranderd in een echte spin.
 • Ongeveer 20 jaar geleden kwam er een strip uit waarin bekend werd gemaakt, dat Spider-Man in werkelijkheid een kopie of kloon is. De echte Peter Parker zou ergens anders leven en de naam Ben Reilly hebben aangenomen.
 • Peter is fotograaf van beroep, maar heeft de intelligentie van een genie. Hij zou zo in de voetsporen van Tony Stark (Iron Man) kunnen treden.
 • In de strips van Fantastic Four neemt Spider-Man de plaats in van The Human Torch als die dood gaat.
 • Spider-Man zelf is een paar keer dood gegaan en weer levend geworden. Ook zijn dood in de film Avengers Infinity War is niet voor altijd, want dit jaar komt er ook een nieuwe Spider-Man film uit, Far from home. Hier vind je de trailer daarvan:

 

 • Peter heeft in de strips ook gewerkt als leraar op een middelbare school.
 • Spider-Man heeft ooit in een worstelwedstrijd de slechterik Crusher Creel verslagen en hij werd daarna een TV-held. Hij kreeg daar zelfs een speciaal kostuum voor.
 • Peters ouders zijn omgekomen toen hij nog klein was. Pas veel later ontdekte Peter dat zijn vader en moeder in werkelijkheid voor SHIELD werkten, de organisatie waar ook de Avengers bij horen.
 • In de Marvel wereld was Peter niet de eerste Spider-Man! Een maand voordat hij voor het eerst in een strip was te zien, was er al een verhaal over een echte spin die door radioactieve straling enorm intelligent was geworden. Hij kon zelfs praten! Aan het einde van de strip werd hij alleen gedood…

Spiderman

 

superhelden films