Houd jij van ruimteschepen, robots, buitenaardse wezens, reizen naar verre planeten, ofwel: science fiction? Dan zit je goed in de Kunsthal in Rotterdam. Vanaf morgen, 16 maart, is daar namelijk de tentoonstelling ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’ te zien. De liefhebbers zullen ervan smullen!

Hoe zal de toekomst eruit zien?

De mens is nieuwsgierig!

Stap in de fascinerende wereld van science fiction en ontdek hoe nieuwsgierig de mens altijd is geweest. Hebben we eerst onze eigen planeet onderzocht; nu reizen we naar andere planeten om te kijken hoe het leven daar is! Of wil je niet naar een andere plek maar een andere tijd? Dat kan ook! In science fiction proberen schrijvers, filmmakers en andere artiesten te voorspellen hoe het leven er over 50 of 100 jaar uit zal zien. Aliens? Robots? Vliegende auto’s? In de voorstelling ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’ komt alles voorbij!

science fiction kunsthal

Ook robots horen bij science fiction. Welke is jouw favoriet?

Wat is er te zien?

Met meer dan 850 unieke objecten kun je zien hoe we over de toekomst en verre planeten denken. Reis door tijd en ruimte met filmclips en video-installaties, tekeningen, boeken en strips, kunst en design en bewonder de vele kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek en Godzilla. De tentoonstelling geeft een gedetailleerd en omvangrijk overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction – en ook een kijkje in de toekomst van dit razend populaire genre. ‘Science Fiction: A Journey into the Unknown’ presenteert het onbekende op onze eigen planeet in Extraordinary Voyages, het gigantisch grote heelal in Space Odysseys, het ontstaan van mooie of juist nachtmerrie-achtige toekomstwerelden in Brave New Worlds en de wereld van technologie in Final Frontiers.

Science Fiction Kunsthal

Ja, dat zijn maskers van Darth Vader en een Stormtrooper uit Star Wars.

Science fiction Kunsthal

Mister Spock uit de serie Star Trek.

 

Sci-Fi weekend en Familiedag

Op 13 en 14 april is er zelfs een heel Sci-Fi Weekend met o.a. een lezing over aliens, aandacht voor de eerste maanlanding (precies 50 jaar geleden) en kun je meedoen aan workshops over het maken van strips. Zondag 14 april is het Kunsthal FAMILIEdag: maak van jezelf een robot (cyborg) en leer van het HipHopHuis hoe je kunt dansen als een robot. In het MediaLAB van Digital Playground kun je zelf aan de slag en ontwerp je je eigen robot. Op zowel zaterdag als zondag speel je de tofste ‘retro & classic’ sciencefiction videogames in de arcadehal.

Kijk voor meer info op de officiële website.

Ruimtepakken uit bekende science fiction films!

science fiction kunsthal

Deze dino’s zijn gebruikt in de bekende films van special effects meester Ray Harryhausen

 

 

virtual gamen virtuality

Dat wordt echt zweten!