Elk jaar wordt het beste speelgoed van het jaar gekozen. De uitreiking heet dan ook gewoon Speelgoed van het jaar. Gisteren was het weer zo ver in NEMO in Amsterdam en STOER was daar bij. Deze toys vielen in de prijzen!

Leeftijd 6-7 jaar

speelgoed nuts

Wij zijn helemaal weg van dit spelletje. In Squirrels go Nuts (Eekhoorns worden helemaal gek) heb je een klein speelveld en enkele eekhoorns. Door alle plateaus waar ze op staan in de juiste volgorde over het bord te schuiven, kun je al je noten in de grond begraven. Er zit ook een heel boekje bij met allemaal verschillende opgaven en de antwoorden. Leuk om mee te nemen op vakantie! Meer info vind je hier.

Leeftijd 8-9 jaar

speelgoed monopoly

Stiekem vinden wij het leukste aan bordspellen dat je soms kunt vals spelen. Spannend om te zien of iemand het merkt! Nou, bij Monopoly Vals spelers editie gaat het juist om vals spelen of om anderen hierop te betrappen. Het spel is afgelopen als alle vakjes verkocht zijn en alle spelers terug zijn bij START. Dan wint de speler met het meeste geld! Helaas mag je niet liegen en bedriegen wanneer je maar wil. De Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer het kan. Waar kun jij mee weg komen? Leuk nieuwtje: er komt heel binnenkort ook een Monopoly Fortnite! Kijk hier voor meer info.

Leeftijd 10-11 jaar

speelgoed labo

Wat zijn wij hier blij om: Nintendo Labo wint speelgoed van het jaar! Niet dat het andere speelgoed veel minder was. Zo waren Recoil – het lasergame spel, en het geweldige denkspel Cube Puzzler Pro ook prima winnaars geweest. Maar Nintendo heeft met Labo fantastische nieuwe elementen aan het gamen toegevoegd: bouw met karton extra accessoires voor je Nintendo Switch en speel daar verrassende games mee. Nintendo Labo is echt iets nieuws. Kijk hier voor meer info.

Leeftijd 12+ jaar

speelgoed great tour

Dit bordspel ziet er ten eerste prachtig retro (dat betekent: oud) uit. En met de gameplay van The Great Tour zit het ook goed. Je reist in een minibus met een groep toeristen door Europa. Je tegenstander probeert dat alleen sneller en beter te doen dan jij. Dus is het zaak om je tickets handig uit te zoeken en slim te reizen. Kijk hier voor meer info.

 

Andere categorieën

Ook in andere categorieën zijn prijzen uitgedeeld, maar die zijn misschien niet zo interessant voor jou. Hierbij toch een overzicht: