Wat er zo speciaal is aan Pokémon Let’s Go: Pikachu! en Pokémon Let’s Go: Eevee!? Het zijn de eerste Pokémon-games voor de Nintendo Switch! Bovendien kun je ze verbinden met Pokémon Go op je mobiel. In de nieuwe STOER vind je allemaal tips voor professionals van niemand minder dan YouTuber Rikachu (meer over hem later). Maar nu geven we hier wat tips voor beginners. Zó start je de game!

 

Je avontuur begint!

In beide spellen ben je een speler die de beste Pokémon-trainer ooit wil worden. Je reist door Kanto om Pokémon te vangen en Gym Leaders te verslaan. Je volgt een vaste route door en komt mensen tegen die jou nuttige tips geven. Kom je tijdens de reis niet verder of kun je een opdracht niet uitvoeren, dan ben je waarschijnlijk van de route afgegaan. Ga terug of neem een andere route, en vervolg je reis.

pokemon lets go

Tijdens je reis moet je acht Gym Leaders verslaan om verder te komen in het spel. Je vindt de Gym Leaders in de Gyms in de verschillende steden en je herkent ze aan het Gym logo.

pokemon lets go

 

Als jouw Pokémon al z’n aanvallen heeft gebruikt of schade heeft, kun je naar een Poké
Center. Daar komt je Pokémon weer op kracht.

Als je een gevecht met een trainer hebt gewonnen, verdien je geld en ‘Exp’, dat staat voor ‘Ervaring’. Hoe meer ervaring, hoe sterker jouw Pokémon. Als je geluk hebt krijg je zelfs Poké Balls na je gevecht.

pokemon lets goZijn je Poké Balls op? Dan kun je nieuwe kopen bij de ‘market’. Daar heb je wel geld voor nodig en dat kun je verdienen door trainers te verslaan. Trainers zijn mensen
die je bijna overal in het spel tegen komt. Kijk naar ze uit buiten de stad, op velden, en grotten en bossen. In de ‘market’ kun je ook terecht voor spullen die je tijdens je
gevecht kunt gebruiken om je Pokémon tijdelijk sterker te maken.

Vang een Pokémon

pokemon lets go

Met de Joy-Con-controller krijg je het gevoel echt een Pokémon trainer te zijn. Zwaai op het juiste moment met je controller om de buit binnen te halen. Er is ook een
speciale controller; de Poké Ball Plus. Hiermee springen je Pokémon-avonturen het scherm uit, de echte wereld in. De bal kan trillen en laat zelfs de kreet horen van de Pokémon die erin zit. Alsof je hem echt hebt gevangen!
De Poké Ball Plus is ook te gebruiken voor Pokémon Go. Verbind hem met je telefoon en hij waarschuwt je als er Pokémon in de buurt zijn. Meer over de Poké Ball Plus lees je hier.

pokemon lets go

 

 

 

 

 

Verbinden met Pokémon GO

pokemon lets go

Heb je Pokémon gevangen met Pokémon Go op je mobiel? Dan kun je ze overzetten naar Pokémon Let’s Go: Pikachu! en Pokémon Let’s Go: Eevee! Dit kan zodra je bent gearriveerd in het GO Park Complex in Fuchsia City. In deze stad is de vijfde van de acht Gyms gevestigd. Het is ook mogelijk om Pokémon over te zetten van andere accounts, bijvoorbeeld dat van je zusje.

pokemon lets go

 

 

 

 

 

 

 

 

Coole tips van Rikachu

pokemon lets go rikachu

YouTuber Rickachu is, hoe kan het ook anders met zo’n naam, een groot Pokémon-fan. In de nieuwe STOER geeft hij Pokémon Let’s Go tips voor de echte pro’s. Maar je kunt ook zijn kanaal bezoeken. Hij heeft verschillende filmpjes geupload en er een playlist van gemaakt. Die vind je hier.

Wil je meer weten over Pokémon Let’s Go: Pikachu! of Let’s Go: Eevee, ga dan naar de officiële site.