Met de Nintendo Switch kun je zowel thuis op de grote televisie als in de auto (handheld) gamen. Omdat vooral dat laatste erg populair is, komt Nintendo op 20 september met een nieuw apparaat: de Nintendo Switch Lite. Dat is een Switch gameapparaat waar je alleen handheld mee kunt gamen. Hij wordt daarom ook flink wat goedkoper!

De Nintendo Switch Lite wordt straks in drie verschillende kleuren uitgebracht: geel, grijs en turkoois. De besturing zit helemaal in het apparaat en hij is wat kleiner dan de originele Switch.  Bovendien heeft het geen standaard, omdat het speciaal is ontwikkeld als handheldsysteem. Je kunt hem dus niet aansluiten op de tv. Hier kun je precies de verschillen zien tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite. Bekijk hier het informatiefilmpje:

Ook leuk: op 8 november komt er een speciale Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield. In Pokémon Sword en Pokémon Shield beleef je een gloednieuw avontuur in Galar, een wereld vol nieuwe Pokémon om te vangen, te ruilen en tegen te vechten. In Galar moet je proberen het geheim achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te ontrafelen. De Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition zal verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt.

 

Zo werkt het