Wist je dat? Op 27 februari wordt elk jaar Pokémon Day gevierd, want op die datum verscheen in Japan de allereerste game. Nu, 23 jaar later, is Pokémon sterker dan ooit. In mei komt er zelfs een grote bioscoopfilm met echte acteurs uit! Vandaag is het dus Pokémon Day, maarre… wat houdt dat precies in?

Extra Pokémon in Pokémon GO

Vooral in Pokémon GO zijn er veel feestelijkheden op Pokémon Day. Allereerst kun je sinds kort eindelijk Smeargle vangen. Hij duikt onverwacht op als je een foto wilt maken (hoewel hij niet altijd verschijnt). Je kunt hem vangen door een foto te maken met Snapshot als hij jou probeert de bomben.

Speciaal op Pokémon Day is het mogelijk om nog meer speciale Pokémon te vangen. Wat dacht je van Shiny Rattata en Shiny Pidgey? Kijk maar goed rond! Vandaag dragen Pikachu en Eevee een speciaal kroontje op hun hoofd en er komen ook speciale raids met Pokémon uit de Kanto regio.  Ook vind je de Kanto-Pokémon meer in het wild.

Pokemon day

Grote aankondiging?

Waar alle fans naar uitkijken, is de speciale video van Nintendo die straks om 15:00 rechtstreeks te zien is op het Nintendo-kanaal. Wat voor Pokémon nieuws gaan we horen? Deze Pokémon Direct uitzending zal waarschijnlijk gaan over het Pokémon RPG Switch spel dat al lang is aangekondigd en meer moet lijken op de klassieke Pokémon games op de handheld. We gaan het zien!

 

Een nieuwe trailer voor de film

Gisteravond laat kwam hij online: de nieuwe trailer voor de Detective Pikachu film die begin mei in de bios gaat draaien. Binnenkort lees je daar alles over in de STOER. Kijk jij naar deze film uit?

 

pokemon pikachu

Zo heb je Pikachu nog nooit gezien!