Weet je nog? In de zomer van 2016 speelde de hele wereld Pokémon GO. Sindsdien zijn er veel spelers gestopt. Nu, twee jaar later, is er veel veranderd in de game. Er is een hoop te doen! STOER geeft 8 redenen om weer Pokémon GO te gaan spelen!

8 redenen om weer Pokémon GO te gaan spelen

1. Nieuwe Pokémon!

Er zijn héél veel nieuwe Pokémon om te vangen! Op dit moment worden de monsters van Gen 4 toegevoegd (de vierde serie Pokémon games), zoals Turtwig en Bidoof. Dat gaat niet in één keer, maar in groepen. Als alle Gen 4 Pokémon erin zitten, komt het totaal aantal op 493 Pokémon. Daar ben je wel even zoet mee!

Pokémon GO

2. Ruilen

Spelen je vrienden ook Pokémon GO? Voeg ze dan ook toe als vriend in het spel. Dan kun je namelijk Pokémon ruilen! Ruilen kost een hoop stardust, maar het maakt het compleet maken van je Pokédex een stuk makkelijker! Zo hoef je niet elke zeldzame Pokémon zelf te vangen. Als je een Pokémon ruilt, is er ook een kleine kans dat de Pokémon die je ontvangt ‘lucky’ is. Lucky Pokémon hebben veel minder stardust nodig om sterker te worden!

Pokémon GO

3. Gifts sturen

Spin je een Pokéstop, dan kun tegenwoordig gifts (kado’s) krijgen, die je naar je vrienden kunt sturen. Gifts geven goede loot, zoals pokéballs, revives en zelfs speciale eieren waar Aloan Pokémon in zitten. Dit is vooral handig voor spelers die ergens wonen waar weinig Pokéstops zijn. Zo kun je toch genoeg items verzamelen. Ook leuk: als je een kado ontvangt, zie je bij welke Pokéstop hij vandaan komt, als een soort ansichtkaart!

Pokémon GO

4. Onderzoek

Een andere manier om items te krijgen, is het doen van onderzoeksopdrachten. Professor Willow heeft een hoop Poké-onderzoek te doen, en hij kan het niet allemaal alleen. Jij kan hem helpen! Door simpele opdrachten uit te voeren (bijvoorbeeld: vang 10 Water Pokémon) help je de professor. Spin een Pokéstop om een opdracht te krijgen. Als beloning voor het uitvoeren van het onderzoek, krijg je nieuwe items én Pokémon. Helemaal goed: als je op zeven verschillende dagen een onderzoeksopdracht hebt gedaan, verschijnt er een legendarische Pokémon!

Pokémon GO

5. Speciaal onderzoek

Naast de normale onderzoeksopdrachten, zijn er ook speciale onderzoeksopdrachten. Deze zijn een stuk lastiger en bestaan uit verschillende kleine onderzoeken, maar de beloning is groot! Zo kun je de mythische Pokémon Mew en Celebi ontdekken!

6. De jacht op shiny Pokémon

Veel Pokémon hebben nu ook een shiny-vorm om te vangen.  Die shiny Pokémon zijn heel zeldzaam en hebben een andere kleur dan normale Pokémon. Ze zijn niet beter of sterker, maar ze zien er wel heel cool uit. Vaak worden er nieuwe shiny Pokémon toegevoegd tijdens evenementen. Let op: je ziet pas of een Pokémon shiny is, nadat je hem hebt aangetikt op de kaart. Hieronder zie je onze beste shinies tot nu toe…

Pokémon GO

7. Evenementen

Elke maand is er een speciale dag (Community Day), waarop één Pokémon centraal staat. Voor een paar uur lang, verschijnt die Pokémon dan heel veel! Vaak is dat een zeldzaam monster, zoals Beldum of Mareep, dus even inloggen op die dag is zeker de moeite waard! De eerstvolgende Community Day is op 10 november tussen 11:00 en 14:00 uur en gaat over de Vuur Pokémon Cyndaquil!

Naast de community-dagen zijn er genoeg andere evenementen, waarop er plotseling allerlei monsters te vinden zijn die je normaal weinig ziet. Op dit moment is het Halloween-event aan de gang! Er verschijnen veel Ghost en Dark Pokémon en de legendarisch Pokémon Giratina is nu Raid-Boss!

Pokémon GO

8. Raid battles

Raid bosses verschijnen op specifieke tijden bij gyms. Een enorme (en sterke) Pokémon daagt je uit tot een pittig gevecht. Als je hem verslaat, dan kun je hem vangen. Hoe moeilijk de battles zijn, wordt aangegeven met sterren. Eén ster betekent een simpel gevecht (bijvoorbeeld tegen een Magikarp), vijf sterren betekent een epische battle tegen een Legendary, zoals Mewtwo of Lugia. Voor de moeilijk battles heb je wel de hulp van andere spelers nodig. Samen sta je sterk! Raid battles geven lekker veel XP en goede items, zoals rare candy. Die kun je omwisselen naar candy van een Pokémon naar keuze.

Pokémon GO

Pokémon Meester

Ben jij een Pokémon Meester?