Ja, echt waar, ook Mario heeft zijn eigen dag. Hoewel, eigenlijk is het meer iets dat de fans hebben bedacht. In het Engels wordt de datum 10 maart namelijk aangeduid met MARCH 10, en dat is afgekort MAR 10. En dat lijkt weer op de naam MARIO. Toch gaat er aanstaande zondag wel wat met Mario gebeuren. Plus: speciaal voor Mario Day hebben we 6 leuke Mario feitjes gevonden. Lees verder!

Boven: veel fans wachten op een echte Super Mario bioscoopfilm. Omdat die er steeds maar niet komt, gaan fans zelf aan de slag. Eentje maakte deze mooie trailer. Hij lijkt net echt, hè?

 

De fans worden verwend!

Vanaf vandaag is er een speciale gouden punten-actie en kunnen fans een My Nintendo-beloning ontvangen. Als je 50 platina punten betaalt, krijg je een exclusieve Happy MAR10 Day wallpaper! Vanaf vandaag krijg je ook dubbele gouden punten als je de Mario games Super Mario Odyssey, New Super Mario Bros. Deluxe, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party of Mario Tennis Aces koopt. Mooie deal, toch? Let op: deze actie duurt tot zondag 10 maart 23:59 uur.

 

Meet en greet met Mario

Heb je altijd op de foto willen gaan met Mario? Ga zondag naar Game Mania in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Tussen 13 en 17 uur staat Mario daar dan om samen met jou die ene selfie te maken. Leuk!

 

 

Boven: in 1993 is er al een Super Mario film gemaakt maar de fans willen die het liefst vergeten. Echte acteurs speelden de rollen van de loodgieter en zijn broer Luigi en dat werkte niet. Bekijk de beelden maar!

 

6 Dingen die je niet wist

Besluiten we met 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over de wereld van Mario. Of ben je zo’n grote fan dat dit allemaal al bekend was?

  • Hoe oud denk je dat Mario is? Zijn bedenker Shigeru Miyamoto vertelde ooit in een interview dat hij 24 à 25 jaar moet voorstellen.
  • De volledige naam van Yoshi is T. Yoshisaur Munchakoopas
  • Dat Luigi voornamelijk groen is, daar is ook een verklaring voor. Toen de makers een partner voor Mario wilden maken, hadden ze nog weinig geheugen voor een hele nieuwe kleur. Dus namen ze het groen van het schild van de schildpad Koopa
  • In de Japanse versie van Super Mario World kun je de dolfijnen ook opeten. In andere versies kan dat niet.
  • Mario Day 2 Bowser
  • Ongeveer 30 jaar geleden had Bowser zijn eigen show op televisie, King Koopa’s Kool Kartoons. Hij zag er toen heel eng uit!
  • Mario heette niet altijd Mario. Helemaal in het begin ging hij door het leven als Jumpman en was hij geen loodgieter maar een timmerman.
  • In 1986 kwam er een lange tekenfilm van Mario uit, de Super Mario Bros. Anime. Die was echt knettergek! Op Youtube staat nog een Japanse versie met Engelse ondertitels:

Doe de STOER test en je weet het!