De Harry Potter serie is één van de populairste filmreeksen ooit. De acht films zijn nog vaak op televisie te zien, maar heel vaak mis je er net één. Daarom geeft STOER  de Complete 8-Film Collection (Special Edition) van Harry Potter weg. Hebben? Gewoon meedoen!

harry potter box

 

Waar gaat het over?

De Harry Potter films zijn gebaseerd op de 7 spannende boeken van schrijfster JK Rowling. Daar zijn 8 films van gemaakt, want het laatste boek leverde 2 films op. Het verhaal volgt de avonturen van de Engelse jongen Harry Potter, die op zijn 12e verjaardag hoort dat hij van een tovenaarsfamilie afstamt en is toegelaten op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Daar leert hij niet alleen hoe hij magie moet gebruiken; hij maakt er ook veel vrienden (Hermelien en Ron) en vijanden (Draco Malfidus). De grootste schok krijgt hij als hij leert dat zijn ouders zijn vermoord door een slechte tovenaar, Voldemort, die is teruggekomen om ook hem uit te schakelen. Lukt het Harry om deze laatste strijd te winnen?

 

Wat moet je doen?

In de tweede film, Harry Potter en de Geheime Kamer, ontmoet Harry de knettergekke huiself Dobby. Die is helemaal naar Harry’s huis gereisd om hem een waarschuwing te geven. Onze vraag:

                     Waar waarschuwt Dobby hem voor?

A. Dat hij niet in de normale mensenwereld moet toveren
B. Dat zijn toverstok een virus heeft opgelopen en dat hij hem niet moet gebruiken
C. Dat de slechte Voldemort een huis in zijn straat heeft gekocht
D. Dat hij niet naar Zweinstein moet gaan: het is daar gevaarlijk!

Hint: bekijk het fragment hier onder.

 

Vul hier je antwoord in:

Helaas, deze prijsvraag is afgelopen